Zomerexpositie 2015

18 Jul 2015
- 23 Aug 2015 
Intermedi-Art Zomerexposite Stevenskerk Nijmegen

Zomerexpositie 2015 in de Stevenskerk Nijmegen
19 juli t/m 23 augustus 2015
Vrij entree

Openingstijden:
ma. t/m zo. 12.00 – 17.00 uur
uitzondering zo. 19 juli 14.00 – 17.00 uur
wijzigingen bij hoge uitzondering mogelijk zie www.stevenskerk.nl

Intermedi-Art kunstzaken organiseert de 18de zomerexpositie met hedendaagse beeldende kunst in de eeuwenoude Stevenskerk van Nijmegen. Dit jaar met de Nijmegenprent en de originele miniaturen uit Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek.

Nijmegenprent
De 22ste Nijmegenprent is een litho van Ardi Brouwer. In het jaar van het Industrieel Erfgoed koos zij de Nijmeegse elektriciteitscentrale als onderwerp, een van de beeldbepalende elementen van de stad.
Kenmerkend voor het werk van Ardi Brouwer zijn monumentale vormen in architectuur en landschap. In de Nijmegenprent van 2015 zijn de persoonlijke signatuur van Ardi Brouwer, haar vakmanschap en de specifieke kwaliteiten van de gebruikte grafische techniek goed te zien.

Seizoenen van het Leven – de expositie
De deelnemende kunstenaars maakten miniaturen voor Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. Tijdens de zomerexpositie 2015 zijn deze kleine schilderijtjes – samen met ander recent werk van de makers – te zien. Om een vergelijking met de oorspronkelijke getijdenboeken mogelijk te maken heeft Museum Het Valkhof facsimile-uitgaven beschikbaar gesteld van middeleeuwse getijdenboeken met miniaturen van de Gebroeders van Limburg. Na de expositie worden de hedendaagse miniaturen samen met inspirerende teksten tot één uniek getijdenboek gebonden.

Uitgenodigde kunstenaars
U ziet schilderijen van Gerry Dobbelaer, Peter de Haan, Albert Greving, Judith Krebbekx en Peter van Poppel, tekeningen en maskers van Ada Dispa, bronzen beelden van Ans Zondag en grafisch werk van Ardi Brouwer (litho’s), Patricia van de Camp (foto’s), Siemen Dijkstra (houtsneden), Gea Karhof (handgekleurde etsen) en Marjoke Schulten (hoogdruk).

Seizoenen van het Leven – het boek
De populaire uitgave is op 21 juni gepresenteerd in de Stevenskerk. Seizoenen van het Leven is een rijk versierd boek naar middeleeuwse traditie met miniaturen (40) van hedendaagse kunstenaars over universele thema´s en verhalen over belangrijke ervaringen van inspirerende dichters, schrijvers en anderen (€ 19,95).

Programma

Walk of Wisdom
Gedurende de expositie kunt u zich bij de balie inschrijven als pelgrim.

Aanwezig om werk toe te lichten
Gerry Dobbelaer zondagmiddag 2 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur.

Geef kleur aan je humeur
Ada Dispa is aanwezig op zaterdag 8 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.
Gemoedstoestanden komen en gaan. Soms ben je blij en gelukkig, soms boos of verdrietig. Heel goed! Soms slaat de verveling toe of je loopt met je ziel onder je arm. Des te beter! Pak een kleurplaat van Ada Dispa (€ 5,- tevens korting op workshop, zie flyer) en geef kleur aan je humeur.

Lezing op donderdag 20 augustus geeft Marjoke Schulten een presentatie over haar werkwijze en thematiek. Aanvang 14.00 uur. Vrij entree.

Nijmegenavond
Zaterdag 22 augustus, 20.30 uur (kerk open 20.00 uur). Entree € 15,- inclusief consumptie. Terwijl de kaarsenkronen branden sluiten we de Zomerexpositie feestelijk af. Zangeres Ida Gorissen, pianiste Cathelijne Maat en danseres Minke Tettero brengen muziek tot leven. De Seizoenen van het Leven zijn een eindeloze inspiratiebron voor componisten van alle tijden. Na dit optreden is er volop gelegenheid om na te praten, kunst te kijken en het glas te heffen. Toegangskaarten zijn vanaf 27 juli af te halen in de Stevenskerk tijdens de openingstijden van de Zomerexpositie of te bestellen via info@intermedi-art.nl