Zomerexpositie 2013

14 Jul 2013
- 18 Aug 2013 
Intermed-Art, Zomerexpositie 2013

Stevenskerk Nijmegen

Geopend:
ma. 10.30 – 13.00 uur en di. t/m zo. van 12.00 – 16.30 uur
wijzigingen bij hoge uitzondering mogelijk www.stevenskerk.nl

vrij entree

Nijmegenprent
Bij de 16e Zomerexpositie met hedendaagse beeldende kunst in de eeuwenoude Stevenskerk van Nijmegen is de Nijmegenprent weer een belangrijk onderdeel. De 20ste Nijmegenprent is een ets van Annemarie Petri met als titel: ‘De Oversteek’. Deze kleurrijke prent toont een trots verleden en een mooie toekomst, met elkaar verbonden door het heden: de nieuwe brug ‘De Oversteek’.

Thuisreis 
Voor de samenhang in de tentoonstelling en ter inspiratie voor de kunstenaars is dit jaar gekozen voor het thema ‘Thuisreis’. Heel letterlijk is thuis-reis een reis die je thuis maakt, in gedachten, in je eigen huis, lezend in een boek of bladerend door de atlas. Een thuisreis is natuurlijk ook de reis naar huis na werk of vakantie. Het begrip ‘thuis’ roept associaties op met dichtbij, intiem, vertrouwd, veilig, familie en dergelijke. ‘Reis’ roept iets op van: ver weg, avontuur, verandering, risico’s, enzovoort. Een tegenstelling of een aanvulling? In ieder geval een uitdaging!
Tijdens de Zomerexpositie ziet u een grote verscheidenheid aan technieken en beeldtalen van vakbekwame kunstenaars met een persoonlijke beeldtaal. Door de diversiteit en kwaliteit van de beeldtalen is de kans groot dat u zult genieten. Reis mee met Annemarie Petri en Gea Karhof (etsen), Grietje Postma (houtsneden), Ardi Brouwer (litho’s), Matty de Vries, Margot Maaskant, Reinoud Kuipers, Gerry Dobbelaer en Alexander Smith (schilderijen), Gertjan van der Stelt (keramiek) en Korneel Jeuken (schilderijen en ruimtelijk werk). De toegepaste kunst wordt dit jaar ingevuld door Stipbike en Fietsdiensten.nl. U ziet innovatieve design- en hightech (lig)fietsen.

Programma

 • Kinderprogramma (7 t/m 12 jaar) Kinderen bouwen, onder leiding van Korneel Jeuken in samenwerking met Stichting Aroma, een utopische stad in de Noorderkapel. Meedoen? Zie www.stichtingaroma.nl 
 • Alexander Smith licht zijn werk toe op zondag 11 augustus om 14.00 uur. Vrij entree. 
 • Orgelconcert Klankbeelden 
  Dinsdag 6 augustus, 20.30 uur. Entree € 9,-.
  Wilbert Berendsen en Geerten Liefting improviseren op het wereldberoemde Königorgel naar aanleiding van aansprekende kunstwerken uit de Zomerexpositie. Tijdens het concert zijn de werken zichtbaar op een groot scherm. Een mooi experiment en een uniek concert, dat is zeker. 
 • Nijmegenavond met Amsterdam Klezmer Band
  Zaterdag 17 augustus, 20.30 uur (kerk open 20.00 uur). Entree € 15,- inclusief consumpties.
  Terwijl de kaarsenkronen branden sluiten we de Zomerexpositie traditiegetrouw feestelijk af. U kunt genieten van de uitreiking van De Gelderlander Publieksprijs en een concert van de Amsterdam Klezmer Band. Deze 7-koppige formatie begon in 1996 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerde live-band die vandaag tot de wereldtop van de Klezmer- en Balkan muziekscene behoort. Daarna is er volop gelegenheid om na te praten, kunst te kijken en het glas te heffen.
  Toegangskaarten zijn vanaf 23 juli af te halen in de Stevenskerk tijdens de openingstijden van de Zomerexpositie of te reserveren via info@intermedi-art.nl