Seizoenen van het Leven

21 Jun 2015
Intermedi-Art galerie kunstuitleen, getijdenboek

Op 21 juni vond tegelijk met de start van de Walk of Wisdom de presentatie plaats van Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek in de Stevenkerk Nijmegen. 

Seizoenen van het Leven
Het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven is een rijk versierd boek naar middeleeuwse traditie. Het bevat veertig miniaturen van hedendaagse kunstenaars over universele thema´s en vierentachtig verhalen - voor elke maand zeven - over belangrijke ervaringen van inspirerende dichters, schrijvers en anderen.

Het boek kost € 19,95 (eventueel verzendkosten 
€ 4,50) en is verkrijgbaar bij Intermedi-ArtBoekhandel AugustinusDekker vd Vegt boekverkopersHilarion en in de Stevenskerk Nijmegen.

Presentatie

Vol trots hebben we een speciale handtekeningenversie van Seizoenen van het Leven overhandigd aan de burgemeester van Nijmegen de heer Bruls.

Dank aan alle bekende en minder bekende schrijvers, dichters en beeldend kunstenaars voor het delen van hun ervaringen. In de populaire versie zijn alle miniaturen één op één afgedrukt. Voor de originelen moet u nog even wachten tot de zomerexpositie (ook hier in de Stevenskerk), die start tijdens de Vierdaagse week en duurt tot 23 augustus. Daarna worden de miniaturen samen met de teksten gebonden tot een uniek exemplaar, waarvan de opbrengst bedoeld is voor de Stevenskerk, voor het verder ontwikkelen van een mooi cultureel programma.

Dank ook aan Theo van Stiphout en Damiaan Messing voor hun aanstekelijke enthousiasme en

aan Anne Louman en Petra van Bloemendaal van Louman & Friso ontwerpbureau, die er een prachtig boek van hebben gemaakt. Aan de buitenkant is de indeling in de seizoenen al zichtbaar dankzij de prachtige 'oortjes' en iedere medewerker kreeg z'n eigen logo.

Ook de burgemeester van Nijmegen hartelijk dank voor de steun vanaf het allereerste begin en natuurlijk voor zijn bijdrage.

Ik hoop dat dit het begin mag zijn van een mooie traditie, de aanzet tot een belangrijk ritueel bij de Walk of Wisdom.