Samen smeden

30 Nov 2015
Mart Derks, detail halssieraad uit de collectie Groesbeek

detail halssieraad uit de collectie Groesbeek van Mart en Marianne Derks
de foto is gemaakt door Peter Hendriks van Loraz
 

Samen smeden
een expositie van sieraden uit de Groesbeekcollectie van Mart en Marianne Derks in het gemeentehuis van Groesbeek (Dorpsplein 1).
Geopend van 5 december t/m 31 december 2015 op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op maandag tot 19.00 uur.

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente Groesbeek ook in 2015 een expositie van bijzondere kunstenaars, die een band met Groesbeek hebben. Dit keer ziet u sieraden van goud- en zilversmid Mart Derks. Samen met zijn vrouw Marianne runt hij een sieradenatelier/-galerie in Millingen aan de Rijn (Atelier Eigens, Sint Antoniusplein 6).
Mart, opgeleid in Schoonhoven, maakt graag ringen, colliers of broches voor speciale gelegenheden. Voor deze expositie ontwikkelde hij samen met Marianne een collectie sieraden geïnspireerd op de nieuwe gemeente. De wijncultuur, het Romeinse aquaduct, Market Garden en de prachtige, afwisselende natuur in de nieuwe (samengesmede) gemeente bleken geweldige inspiratiebronnen.

Verder zijn op de eerste etage schilderijen te zien van Emile Viegers (1921-1984). Deze komen uit de eigen collectie van de gemeente Groesbeek/Berg en Dal.

De expositie wordt op vrijdagmiddag 4 december om 16.00 uur geopend door de heer E.H.A. Weijers, wethouder van o.a. kunst en cultuur.