Opening Nijmegenpad

3 Jan 2012
Intermedi-Art galerie kunstuitleen, Nijmegenpad routekaart

Zondagmiddag 10 juni 2007
12.00 uur
Stevenskerk Nijmegen

Na een korte feestelijke bijeenkomst lopen we (een deel van) het Nijmegenpad. Tot aan het Hollandsch-Duitsch Gemaal zal de TNT harmonie (voorheen Postharmonie) voorop gaan.

Het Nijmegenpad is een inspirerende route die kunst en natuur combineert. Deze route van 28 kilometer (ongeveer 6 uur) toont de veelzijdigheid van het landschap in het Rijk van Nijmegen. Op een routekaart en via wegwijzers wordt de wandeling aangegeven. Dankzij busopstapplaatsen in Ooij, Beek en Berg en Dal kan iedereen zijn eigen ideale wandelafstand bepalen. Het Nijmegenpad begint en eindigt bij de Stevenskerk, in het hart van Nijmegen.Tien kunstenaars hebben zich door het Nijmegenpad laten inspireren. Afbeeldingen van de kunstwerken die daarbij ontstaan zijn, staan op de wandelkaart. De kunstwerken zelf zijn te zien tijdens de Zomerexpositie van 16 juli t/m 19 augustus 2007 in de Stevenskerk.

De wandelroute is vanaf 10 juni voor 2,50 euro te koop bij Intermedi-Art, VVV Rijk van Nijmegen, de Stevenskerk en Dekker vd Vegt.