Nijmegenprent 2017

8 Jul 2017
Intermedi-Art kunstzaken/kunstuitleen, Nijmegenprent 2017, Kees Moerbeek, Kooromgang van de St. Stevenskerk

De 24ste Nijmegenprent is -samen met ander werk van Kees Moerbeek- te zien in de Stevenskerk Nijmegen van 16 juli tot en met 20 augustus. Elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. 

 

Elk jaar geeft Intermedi-Art een vooraanstaand Nederlands kunstenaar de opdracht om een bijzonder grafisch werk te maken met Nijmegen als inspiratiebron. Zo ontstaat een unieke reeks prenten van Nijmegen.
De 24ste prent is een diorama van Kees Moerbeek.

De Nijmegenprent Kooromgang in de St. Stevenskerk van Kees Moerbeek leest als een reis door de kunstgeschiedenis. De verstilde sfeer met hond en duif roept herinneringen op aan de kerkinterieurs uit de 17de eeuw, maar de perspectivische vervormingen zijn eerder te zien in de 15de eeuw. De coulisse techniek en het zwarte passe-partout dragen bij aan een optimale suggestie van ruimtelijkheid. In de kooromgang van nu liepen onze voorouders ook. Ondanks beeldenstorm en oorlogsgeweld bleef de Stevenskerk overeind en is nog altijd hét huis voor kunst, cultuur en bezinning voor alle Nijmegenaren. Kees heeft met de Nijmegenprent 2017 zijn status als grafisch illusionist volledig waargemaakt. We zijn er blij mee.

Theo van Stiphout